Werken in park van domein Zellaer afgerond: nieuwe brug en vlonderpad zorgen voor betere toegankelijkheid

vrij 28 Mar
vlonderpad zellaer bonheiden
© RTV

De herinrichtingswerken in het park van domein Zellaer in Bonheiden zijn vandaag officieel afgerond. Dankzij de inspanningen van Stichting Kempens Landschap en de gemeente Bonheiden is het kasteelpark nu beter toegankelijk voor bezoekers. De aanleg van een nieuw vlonderpad en een extra brug moet zowel de beleving als de toegankelijkheid van het domein verbeteren.

Vlonderpad en nieuwe brug voor vlotte doorsteek

Langs de oostelijke parkvijver is een 100 meter lang vlonderpad in duurzame materialen aangelegd. Dit pad maakt de natste zones van het park toegankelijk zonder schade aan de natuur toe te brengen. “Het park rond Zellaer is een verborgen parel met een rijk verleden,” zegt Jan De Haes, voorzitter van Stichting Kempens Landschap. “Met deze ingrepen maken we het domein toegankelijker, zonder in te boeten aan natuurkwaliteit.”

Daarnaast is een nieuwe voetgangersbrug van vijf meter lang en anderhalve meter breed geplaatst ter hoogte van de Ganzevoet. Deze brug uit tropisch hardhout zorgt voor een veilige oversteek van de beek en verbindt het centrum van Bonheiden rechtstreeks met Zellaer. Binnenkort wordt bij de nieuwe toegang een infobord geplaatst met meer informatie over het domein en zijn geschiedenis.

Toeristische troef voor de regio

Volgens schepen van Openbaar Groen en Toerisme Mieke Van den Brande is het project een grote meerwaarde voor zowel het park als de ruimere omgeving. Ook burgemeester Lode Van Looy benadrukt het belang van de investering: “Als gemeente investeren we jaarlijks 50.000 euro in het beheer van domein Zellaer. We zijn ervan overtuigd dat dit een toeristische troef is voor onze regio. Met Stichting Kempens Landschap hebben we de juiste partner gevonden om dit project te realiseren.”

Met de voltooiing van deze werken is het park van Zellaer klaar om nog meer bezoekers te verwelkomen en hen op een comfortabele manier van het natuurrijke erfgoed te laten genieten.