Vandaag zijn de eerste rode puntpaprika’s van het jaar verkocht bij BelOrta. Deze smaakvolle paprika’s zijn geteeld door Bart Ceulemans van tuinbouwbedrijf Grobar uit Berlaar, een van de puntpaprika-specialisten in België.
Grobar Berlaar levert eerste puntpaprika’s van 2025 officieel verkocht bij BelOrta

Familiebedrijf met pioniersrol
Het familiebedrijf Grobar, gevestigd in Berlaar, teelt sinds 2014 puntpaprika’s. Bart Ceulemans zet de traditie voort van zijn vader, die als pionier de teelt van puntpaprika’s in Noord-Europa introduceerde. Naast puntpaprika’s produceert Grobar ook snackpaprika’s en diverse soorten pepers.
BelOrta zelf heeft dit jaar zo’n 7 hectare aan puntpaprika’s in teelt, met een verwachte oogst van ongeveer 2 miljoen kilo in de kleuren rood, geel en oranje. De eerste paprika’s zijn vanaf eind maart beschikbaar, met een hoogseizoen tussen april en oktober en een beschikbaarheid tot november.
Gezonde en veelzijdige groente
Puntpaprika’s worden gewaardeerd om hun zoete smaak, knapperige textuur en veelzijdigheid in de keuken. Ze kunnen rauw worden gegeten, gevuld, gegrild of verwerkt in diverse gerechten. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamines en antioxidanten, wat ze tot een gezonde keuze maakt voor consumenten.
De paprika’s worden zowel los als verpakt in zakjes en flowpacks verkocht. De geschiedenis van de puntpaprika bij BelOrta gaat terug tot 1995, toen de eerste Belgische puntpaprika op de markt werd gebracht. In de afgelopen tien jaar is de populariteit van deze groente sterk toegenomen.