Het voortbestaan van het Sjarel bier is verzekerd. Brouwerij Leysen neemt het Olense bier over. Om deze overdracht te vieren zal er een “limited edition” beschikbaar zijn
Brouwerij Leysen neemt Olense Sjarel over en viert dit met speciale editie van het bier
Het Olens Sjarel bier wordt sinds een 7-tal jaar opnieuw gebrouwen naar het recept waarvoor Keizer Karel al naar Olen kwam. Maar wel met behulp van hedendaagse brouwtechnieken. Olenaars Tom, Steven en Tom hebben het recept verder ontwikkeld en brengen sinds 2017 het Sjarel bier op de markt.
Wat gestart was als hobby groeide snel uit tot een vaste waarde in Olen en omstreken. Omdat de drie vrienden ook nog een fulltime job hadden, lieten ze het bier brouwen bij verschillende brouwerijen. In 2023 werd deze combinatie door tijdsgebrek ook moeilijk. Ze wilden niet dat het bier zou verdwijnen en zochten iemand om de fakkel, of het bier, door te geven.
Herentalse Brouwerij Leysen kan het bier smaken
Om het bier toch lokaal te houden zijn er gesprekken gestart met Jorge Leysen van Brouwerij Leysen uit Herentals. Jorge vond het wel een goed idee om Sjarel in het gamma op te nemen om zo het lokale verhaal verder te promoten.
Om deze overdracht te vieren zal er een limited edition versie beschikbaar zijn Ne Straffe Sjarel, deze is bourbon whisky infused en heeft een iets vollere maar zoetere toets, ook verkrijgbaar in de betere drankenhandels.Ook tijdens de Opendeurweekend van Brouwerij Leysen kan de Sjarel geproefd worden. Dit vindt plaats op 25 en 26 mei bij de brouwerij met de nodige festiviteiten en gratis rondleidingen.