Kempense slagers nemen deel aan World Butchers' Challenge in Parijs

7 uur geleden
slager Ceursters
© RTV

Slagerij Ceursters uit Oud-Turnhout is geselecteerd om samen met vijf andere slagerijen voor ons land deel te nemen aan de World Butchers' Challenge in Parijs. Aan het officieuze WK nemen 14 landen deel. De slagers krijgen 3,5 uur om van grote stukken vlees kant-en-klare producten te maken. Ook een andere slager uit Herselt zit in het Belgische team.

Filip Ceursters uit Oud-Turnhout neemt in maart deel aan de World Butchers' Challenge in Parijs. Samen met nog 5 andere slagerijen, waaronder ook slagerij Buermans uit Herselt, maakt hij deel uit van de Belgian Butcher Bulls, de teamnaam van onze landgenoten op het WK.

Rund, varken, lam en kip

Tijdens het WK moeten de slagers hun kunnen tonen in verschillende disciplines voorgeschoteld. Daarvoor hebben ze 3 uur en half de tijd. Een half rund, een half varken, een heel lam en vijf kippen moeten ze uitbenen, helemaal versnijden, verwerken tot kant en klare producten.

Ze moeten dan snelheid, techniek en creativiteit tonen. Een professionele jury beoordeelt het vakmanschap.

Filip heeft er vertrouwen in dat onze landgenoten kans maken op een medaille. Want er wordt regelmatig samen getraind. De World Butchers' Challenge, ook wel de Olympische Spelen van het vlees genoemd, vindt plaats op 31 maart in Parijs.