Kinderopvang NEKTARIentje in Puurs-Sint-Amands ontvangt 96.000 euro subsidie van de provincie Antwerpen. Daarmee kan het de inclusieve kinderopvang verder uitbouwen.
NEKTARIentje ontvangt 96.000 euro subsidie voor inclusieve kinderopvang
Iedereen verdient een job die aansluit bij zijn of haar talenten. Daarom ondersteunt de provincie bedrijven om mensen te helpen die het moeilijker hebben op de arbeidsmarkt. Eén van die projecten is NEKTARIentje uit Puurs-Sint-Amands.
Betaalbare en flexibele kinderopvangplaatsen
Er zijn te weinig betaalbare en flexibele kinderopvangplaatsen. Voor jonge ouders en mensen zonder een uitgebreid sociaal netwerk vormt dat een drempel om volwaardig deel te nemen aan de arbeidsmarkt. En voor werknemers in ploegendienst is het vrijwel onmogelijk om opvang te vinden voor hun kroost. Ouders moeten de zorg voor hun kind hierdoor vaak alleen dragen en kunnen zo moeilijker een duurzame job vinden en vasthouden.
Kinderopvang NEKTARIentje pakt deze uitdaging aan en creëert meteen ook inclusieve werkgelegenheid. Zo komen er opvangplaatsen bij in de regio rond Puurs-Sint-Amands. Het personeel wordt gerekruteerd binnen doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Afhankelijk van hun competenties worden de mensen opgeleid tot verzorgers of ondersteunende medewerkers. Dat gebeurt binnenshuis en met een VDAB-opleiding.
Lokale bedrijven
Voor kinderen met een beperking of gezondheidsproblemen is het tekort aan opvangplaatsen nóg nijpender. Ook voor hen wil NEKTARIentje een oplossing bieden.
Om te beantwoorden aan de specifieke zorgbehoeften zijn er financiële middelen nodig. NEKTARIentje zoekt die bij bedrijven en overheden in de buurt. Die beseffen dat ze door kinderopvang te financieren, de ouders ondersteunen om te gaan werken. Opnieuw een win-winsituatie.
Moeilijk bereikbare groep activeren
Tot slot gaat NEKTARIentje ook specifiek op zoek naar medewerkers met een migratieachtergond. Het personeel van de kinderopvang is zo een afspiegeling van onze diverse samenleving. De opvang wint aan herkenbaarheid en vertrouwen bij andere gezinnen met een migratieachtergrond, en wordt zo een volwaardiger alternatief voor thuisblijven.