Op de website van Park Gaston pronkt de titel van eerste natuur-inclusieve woonpark. Het verzamelde naar eigen zeggen alle opmerkingen van buurtbewoners om er een mooier project van te maken.
"Park Gaston reikt de hand aan de buurt om het beheer van de natuur in het gebied mee uit te stippelen en uit te voeren. Niet alleen de gemene delen, maar ook de privétuintjes en hun inrichting willen we betrekken bij het maken van keuzes van planten, licht en geluid."
Verbonden met natuur
Ook zal het groen de bovenhand behouden in de Kempense Heuvelrug en zal het tijdens de bouw van de 26 woningen rekening blijven houden met de natuur.
"De grond is altijd bouwgrond geweest. 60% van het terrein blijft groen en totaal onverhard. De bebouwing zal slechts 20% beslaan. En de wegenis blijft grotendeels onverhard in functie van waterdoorlating, maar vooral om de bestaande corridorfunctie voor onder andere vleermuissoorten, zwarte, groene en bonte specht te behouden."
Te laat
Maar dat is volgens buurtbewoner Paul Olieslagers niet genoeg. Hij vindt het mooie beloftes, maar die komen te laat. Want volgens hem moet het nieuwe beleidsplan ruimte en in de toekomst ook het Ruimtelijk uitvoeringsplan van de gemeente Kasterlee ervoor zorgen dat bouwen op de Kempense Heuvelrug niet meer mogelijk is.