De ex-partner werd vorige week maandag meegenomen voor verhoor en er vond ook een huiszoeking plaats bij hem thuis, maar hij mocht daarna vertrekken, vertelt hij in de kranten. "Ik werd negen uur lang ondervraagd', zegt hij.
Heidi De Schepper verdween in 2010 maar niemand deed toen aangifte over haar verdwijning. "Heidi had een drugsprobleem," zegt haar ex-partner. Hij zou haar voor een dilemma hebben gesteld: stoppen met drugs en voor de 3 kinderen kiezen of zo voort doen, maar dan zonder hem.
Tot ze dus plots al haar spullen had genomen en spoorloos verdween. "We hebben nog een paar dagen gezocht, maar na een tijdje stopt het," sluit haar ex-partner af.
Het parket houdt intussen met drie scenario's rekening. Ofwel is Heidi een totaal nieuw leven gestart elders, ofwel gaat het toch op een wanhoopsdaad of is er met haar verdwijning een misdaad gemoeid.
Sinds 2010 geschrapt uit bevolkingsregister
Heidi De Schepper werd al in november van datzelfde jaar geschrapt uit het bevolkingsregister. Dat laat de burgemeester van Balen, Sofie Leysen, weten. Dat betekent dat iemand vastgesteld heeft dat Heidi de Schepper al minstens een half jaar niet meer op haar adres woonde en dat niet geweten is waar ze dan wel verblijft.
Maar wie dat dan precies gemeld heeft, valt in de adminstriatie van de gemeente niet meer te achterhalen. Die gegevens worden maar enkele jaren bijgehouden. Bij zo'n schrapping is er een onderzoek, er is dus op dat moment waarschijnlijk geoordeeld dat er geen sprake was van een onrustwekkende verdwijning.
Een ambtshalve schrapping betekent dat je niet meer in het bevolkingsregister staat, en dat je dus ook geen andere officiële documenten meer kan hebben, zoals een identiteitsbewijs. Het is ook een reden waarom andere instanties geen vragen stelden.
20 tips over verdwijning
De oproep van de politie zorgde ondertussen voor een twintigtal tips. Die hebben nog niet meteen tot een doorbraak geleid, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. Ze worden allemaal geanalyseerd. Informatie delen met de politie blijft dan ook belangrijk. Dat kan via opsporingen@police.belgium.eu of via 0800/30.300.