3500 euro achterstallige verkeersbelasting geïnd, auto in beslag genomen

din 19 Mar
© Politie Regio Turnhout

Bij een gezamenlijke controle op twee locaties in Turnhout en Kasterlee heeft de politie maandag boetes uitgedeeld. De Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) kon 3500 aan achterstallige verkeersbelasting onmiddellijk innen. Eén auto werd in beslag genomen.

Maandag hield verkeersdienst en Vlabel een gezamenlijke controleactie op 2 locaties. In de voormiddag langs de Turnhoutsebaan in Kasterlee . Kort na de middag langs de Parklaan in Turnhout. Vlabel heeft een totaalbedrag van 3.503 euro aan verschuldigde verkeersbelasting onmiddellijk geïnd.

Ook kon de politie verschillende inbreuken vaststellen. Er werd een voertuig in beslag genomen omdat het niet-ingeschreven, -verzekerd en -gekeurd was. 10 chauffeurs moesten onmiddellijk een boete betalen omdat het keuringsbewijs vervallen was.

Bij één voertuig was het keuringsbewijs al meer dan 2 jaar verlopen. Daarvoor werd een proces-verbaal opgesteld. Bij 2 bestuurders werd een boete geïnd omdat hun voertuig ingeschreven stond in het buitenland, maar de bestuurder ingeschreven is in België. Tenslotte kreeg 1 chauffeur een boete omdat de persoon lichamelijk niet in de mogelijkheid was om alle nodige rijbewegingen uit te voeren.