(10/10) 185 nieuwe coronabesmettingen ook in kleinere gemeenten

zat 10 okt 2020
Er zijn 185 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld, dat is iets minder dan gisteren. Het gaat om 93 mensen die extra besmet werden in het arrondissement Mechelen en 92 in het arrondissement Turnhout. De cijfers komen van Sciensano.

Mechelen (+37) en Retie (+11) zijn de koplopers per regio

Mechelen dat 2 dagen geleden de kaap van 1000 besmettingen overschreed, noteert 37 nieuwe besmettingen vandaag. In Lier zijn dat er 14 wat veel is voor de stad en in Willebroek 12.

In Heist-op-den-Berg zijn 8 mensen bijkomend besmet geraakt, in Puurs-Sint-Amands en Bonheiden 6 en in Sint-Katelijne-Waver en Duffel 3. In Berlaar zijn er 2 nieuwe gevallen en in Nijlen en Putte 1. Bornem is de enige gemeente zonder nieuwe besmetting de afgelopen dag.

In het arrondissement Turnhout is het kleine Retie koploper met maar liefst 11 nieuwe besmettingen en een andere kleine gemeente Beerse heeft 9 nieuwe besmettingen. 8 nieuwe gevallen zijn er in Mol, Geel en Turnhout. In Westerlo zijn 6 mensen bijkomend besmet geraakt en in Hoogstraten en Olen 5.

4 nieuwe besmettingen zijn er in Oud-Turnhout, Rijkevorsel en Herselt. Balen en Herentals noteren 3 nieuwe besmettingen, Ravels, Meerhout, Kasterlee en Hulshout 2. 1 nieuwe besmetting is er in Vosselaar, Merksplas, Lille, Grobbendonk, Baarle-Hertog en Arendonk. Alleen in Dessel, Herenthout, Vorselaar en Laakdal zijn er geen nieuwe besmettingen.