(10/11) Coronacijfers blijven dalen, 97 besmettingen voor hele regio

din 10 Nov 2020
De dalende trend zet zich duidelijk door en dat is goed nieuws. Dat blijkt uit de recentste cijfers van Sciensano. In het arrondissement Mechelen werden er 56 nieuwe besmettingen geteld. Voor het arrondissement Turnhout zijn dit er 41.

Regio Mechelen: +56

Stad Mechelen telt opnieuw de meeste inwoners met coronabesmettingen. Zo liepen er 10 het virus op. Daarna volgen de gemeenten Heist-o/d-Berg en Nijlen met elk 9 besmettingen. 7 erbij in de gemeenten Bornem en Puurs-St.-Amands, 6 nieuwe besmettingen in Lier. Willebroek tellen telkens  (3) en Bonheiden (2) inwoners met een besmetting van het Covid-19-virus. In Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver gaat het ten slotte om 1 nieuw geval.

Regio Kempen: +41

In de Kempense regio zijn er niet echt uitschieters. Steden als Herentals en Turnhout tellen wel de meeste besmettingen. Telkens 5 maar het zijn geen dubbele cijfers meer. Daarna volgen Westerlo, Vosselaar met 4 nieuwe coronabesmettingen bij hun inwoners. Beerse, Herselt, Merksplas tellen er 3 nieuwe bij. Het eerder zwaar geteisterde Mol telt nu nog 2 nieuwe coronabesmettingen. Ook Hoogstraten heeft er 2 bij. Heel veel gemeenten kregen er 1 besmetting bij. Dat was het geval in Arendonk, Balen, Geel, Hulshout, Laakdal, Lille, Meerhout, Oud-Turnhout, Retie en Rijkevorsel.