21u51

108 nieuwe coronagevallen: 12 gemeenten zonder nieuwe besmetting! (18/11)

Er is eindelijk een duidelijke trendbreuk in de coronacijfers in onze regio. Die is het duidelijkst in de Kempen waar 61 mensen bijkomend besmet raakten met corona. Het laagste cijfer in tijden. Nog belangrijker is dat er nu 10 Kempense gemeenten zijn zonder nieuwe besmetting. Dat wijst erop dat het virus veel minder verpreid is dan de voorbije weken. In het arrondissement Mechelen zijn er 47 nieuwe gevallen en daar zijn er 2 van de 12 gemeenten zonder nieuwe besmetting.

Alleen maar enkele cijfers in de Kempen

Het grootste aantal nieuwe besmettingen is de afgelopen dag genoteerd in Turnhout, dat zijn er 9. 7 nieuwe besmettingen zijn er in Kasterlee en 6 in Geel dat de kaap van 900 besmettingen rondt. Dessel, Westerlo en Balen hebben 5 nieuwe besmettingen waarschijnlijk nog gelinkt aan wzc Nethehof. 

Retie heeft 4 nieuwe gevallen, Herentals, Herenthout, Hulshout en Mol hebben er 3, Beerse en Herselt 2 en Hoogstraten, Lille, Oud-Turnhout en Vosselaar 1. 10 gemeenten hebben dus geen nieuwe besmettingen genoteerd de afgelopen 24 uur wat een doorbraak is.

Ook arrondissement Mechelen in dalende lijn

In Willebroek komen er 10 coronabesmettingen bij maar dat is de enige gemeente met dubbele cijfers. In Puurs-Sint-Amands gaat het om 8 gevallen en in Bornem om 7. Putte, Lier en Heist-op-den-Berg hebben 5 nieuwe coronagevallen.

Mechelen heeft met 4 nieuwe besmettingen het laagste aantal in tijden. Berlaar en Bonheiden hebben 1 nieuwe besmetting. In Nijlen en Sint-Katelijne-Waver zijn er geen.