1u22

(11/1) 218 nieuwe besmettingen: veel dubbele cijfers in Mechelse

Vooral in de Mechelse regio lijkt het coronavirus weer toe te slaan. Er zijn in de 2 arrondissementen Mechelen en Turnhout 218 nieuwe besmettingen vastgesteld, meer dan 130 daarvan in Mechelse gemeenten. Behalve Hoogstraten, zijn er geen grote uitschieters in de Kempen.

In het arrondissement Mechelen zien we dus 7 gemeenten met dubbele cijfers. Lier is de grote uitschieter met 31 nieuwe gevallen, daar zijn uitbraken in woonzorgcentra maar ook in het Heilig Hartziekenhuis.

Mechelen telt er 23, Nijlen 13, Heist-op-den-Berg en opvallend, het kleine Berlaar, 12. Verder zijn er 11 nieuwe besmettingen in Duffel en 10 in Sint-Katelijne-Waver.  Daarna volgen Putte en Willebroek met 6 nieuwe gevallen. Bornem heeft er 5 en tot slot Puurs-Sint-Amands en Bonheiden eentje. 

In het arrondissement Turnhout zien we 18 nieuwe gevallen in Hoogstraten, volgens de stad te wijten aan terugkeerders uit het buitenland en eindejaarsfeestjes. Daarna volgen Geel en Turnhout met 8 nieuwe gevallen. 5 zijn er in Mol en 4 in Westerlo, Rijkevorsel, Merksplas, Dessel, Balen en Arendonk. Kasterlee, Oud-Turnhout, Ravels en Laakdal hebben er 3.

2 positieve testen waren er in Beerse, Herentals en Meerhout. En eentje in Vosselaar, Retie, Olen, Herselt, Grobbendonk en Baarle-Hertog. In Vorselaar, Lille, Hulshout en Herenthout waren er geen nieuwe gevallen.