16u42

113 nieuwe coronabesmettingen op 1 dag: nieuw record! (26/9)

Dat er volop een 2de coronagolf woedt, is nu ook heel duidelijk in onze regio. 68 nieuwe gevallen in het arrondissement Mechelen en 45 in het arrondissement Turnhout. Dat zeggen de laatste Sciensano-cijfers. De bijkomende besmettingen zijn vastgesteld in 31 van onze 39 gemeenten wat wijst op een zeer brede verspreiding.

Mechelen-stad noteert 30 nieuwe besmettingen

De grootste stijging is er ook vandaag weer in onze grootste stad: er komen 30 nieuwe besmettingen bij in Mechelen en dat zijn er iets minder dan gisteren. Ook Willebroek blijft een hot spot met 13 nieuwe gvallen. In Puurs-Sint-Amands zijn 5 extra mensen besmet geraakt en in Sint-Katelijne-Waver en Heist-op-den-Berg 4. 3 nieuwe besmettingen zijn er in Bornem en Lier, 2 in Duffel en in Putte en 1 in Berlaar en Bonheiden. Nijlen is zo de enige gemeente zonder nieuwe besmetting in het arrondissement Mechelen.

 

In het arrondissement Turnhout is het ook de grootste stad die de meeste nieuwe gevallen kent: Turnhout noteert  er 9. Beerse, Herentals, Hoogstraten, Kasterlee, Mol, Ravels en Rijkevorsel hebben elk 3 nieuwe besmettingen. In Grobbendonk, Olen en Oud-Turnhout zijn telkes 2 mensen bijkomend besmet geraakt. 1 nieuwe besmetting werd genoteerd in Arendonk, Baarle-Hertog, Geel, Lille, Merksplas, Retie, Vosselaar, Westerlo en Laakdal.