1u23

(11/5) Dinsdagse dip minder diep

Het aantal nieuwe coronabesmettingen ligt traditioneel vrij laag op dinsdag omdat mensen in het weekend een test vaak uitstellen maar deze week is die daling minder uitgesproken. In Rivierenland gaan ze zelfs van 54 gevallen gisteren naar 57 vandaag. De Kempen compenseert dat en gaat van 80 naar 62.

Rivierenland heeft 2 uitschieters

Heist-op-den-Berg noteert 18 nieuwe coronabesmettingen vandaag en Mechelen 14. Daarna volgen Bonheiden met 8 en Willebroek met 6.

In Putte zijn 5 extra mensen besmet geraakt en in Berlaar 3.

Lier heeft 2 nieuwe besmettingen, Willebroek 1 en in Bornem, Duffel, Nijlen en Puurs-Sint-Amands zijn er geen.

Lagere aantallen per gemeente in Kempen

Grensgemeente met Nederland Hoogstraten noteert vaak vrij hoge cijfers en heeft vandaag met 7 nieuwe besmettingen het hoogste aantal in de Kempen. Balen, Beerse, Mol en Turnhout hebben er 6 en Geel 4.

Baarle-Hertog, Herentals, Hulshout en Kasterlee noteren 3 nieuwe positieve tests. 

In Herenthout, Oud-Turnhout, Rijkevorsel en Vosselaar zijn 2 extra mensen besmet geraakt en in Arendonk, Dessel, Herselt, Meerhout, Merksplas, Ravels en Retie gaat het om 1 persoon.

Grobbendonk, Lille, Olen, Vorselaar, Westerlo en Laakdal zijn vrij van nieuwe besmettingen.

Vooral 2de spuitjes Astra Zeneca gezet

Gisteren zijn er op een aantal plaatsen in de regio opvolgingsspuitjes gezet maar die zijn op de officiële website nog niet geregistreerd. Het gaat vooral om 2de spuitjes Astra Zeneca. De mensen die bij de eerste waren om daarmee ingeënt te worden krijgen nu zo'n 12 weken later hun 2de spuitje.

In de loop van de week worden op verschillende plaatsen ook veel 2de Pfizers gezet. Daar is de tijd tussen het eerste en het 2de spuitje veel korter.

Het Janssen-vaccin wordt voorlopig alleen aan huis gezet bij mensen die zich door ziekte moeilijk kunnen verplaatsen. Van Jannssen is maar 1 spuitje nodig.