13u53

12/04: Veel ‘weekend’-coronabesmettingen: 332

En ook vandaag zetten we de coronacijfers op een rij voor onze regio. En die weekendcijfers blijken opvallend hoger ter zijn. Voor beide regio’s gaat het dus om 332 nieuwe gevallen van een coronabesmetting. Kanttekening hierbij is dat de cijfers gisteren niet waren aangevuld en ze over 2 dagen gaan. In Kempen gaat concreet het dus om 224 nieuwe ‘weekend’- besmettingen, Rivierenland liet er 108 optekenen.

108 in Rivierenland

In alle gemeenten van Rivierenland werden het voorbije weekend besmettingen vastgesteld. Vooral de grotere steden en gemeenten hebben dubbele cijfers. Koploper is Mechelen met 33! nieuwe gevallen . Lier telt er 17, Heist-o/d-Berg 13 en ook Willebroek heeft er 10 bij. 

Vervolledigen het lijstje:  St.-Kat.-Waver (8), Duffel (7), Bornem (6), Nijlen (5) , Berlaar en Putte (3), Bonheiden (2) en Puurs-St.-Amands heeft 1 inwoner die besmet raakte.

224 in Kempen

Ook in de Kempense regio bleef geen enkele gemeente zonder nieuwe covid-19-besmetting. Verschillende gemeenten en steden hebben hier ook dus dubbele cijfers. Stad Turnhout staat aan de leiding van deze onfortuinlijke lijst en telt maar liefst 42 ! nieuwe besmettingen. Stad Geel volgt met de helft minder gevallen (20).

Opvallend het kleine Ravels heeft er 17  bij. Ook andere kleinere gemeenten zoals Rijkevorsel met 13, en telkens 12  in Beerse en Oud-Turnhout en Kasterlee (12) en Lille (11) hebben er flink wat gevallen bij. 

Het lijstje wordt vervolledigd met Mol en Retie (9), Hoogstraten, Meerhout, Merksplas en Vosselaar (7), Laakdal (6), Balen en Herentals (5), Vorselaar (4). 4 gemeenten tellen er 3 bij: Hulshout, Arendonk, Baarle-Hertog  en Westerlo. Dessel en Herenthout heeft er 2. 

In 3 gemeenten gaat het telkens om één nieuwe coronabesmetting: Grobbendonk, Herselt en Olen. 

Vaccinaties

Ook het aantal vaccinaties schiet op. Check het aantal vaccinaties in jouw gemeente hier