15u17

(12/1) 72 nieuwe besmettingen: logisch laag cijfer op dinsdag

Afgelopen 24 uur meldt Sciensano maar 72 nieuwe besmettingen: dinsdag is klassiek een dag met een laag cijfer, omdat er in het weekend minder wordt getest en die resultaten dinsdag in de statistieken komen. Maar toch zien we nog enkele uitschieters in Lier, Nijlen en Hoogstraten.

In het arrondissement Mechelen zien we dus nog een hoog cijfer in Lier, door coronahaarden in het ziekenhuis en woonzorgcentra: 19 zijn het er extra vandaag. Nijlen volgt met 11 nieuwe besmettingen, daarna volgen Bornem met 6, Heist-op-den-Berg met 4 en 2 nieuwe gevallen zijn er in Berlaar, Mechelen en Putte. Eentje kwam erbij in Sint-Katelijne-Waver en er waren geen nieuwe gevallen in Bonheiden, Duffel, Willebroek en Puurs-Sint-Amands.

In het arrondissement Turnhout zijn er 8 nieuwe gevallen in Hoogstraten, 3 in Rijkevorsel en 2 in Merksplas, allemaal gemeenten in het noorden van de regio. Verder zijn er een pak gemeenten met 1 positieve test: Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hulshout, Kasterlee, Vosselaar, Westerlo en Laakdal.

Heel wat Kempense gemeenten krijgen er geen besmetting bij: Arendonk, Baarle-Hertog, Herselt, Lille, Meerhout, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Turnhout en Vorselaar.