12u56

(12/10) Stijging coronacijfers: 290 besmettingen met paar uitschieters

Uit de laatste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat er de afgelopen 3 dagen wel wat coronabesmettingen zijn bijgekomen. Over die periode zijn er 133 in de regio Rivierenland vastgesteld en 157 in de Kempen. Vooral de resultaten van een paar gemeenten springen er uit. Goed een week geleden werd er over dezelfde periode 258 besmettingen geteld. Dus met 290 nu is over het algemeen dit aantal ook gestegen in onze regio.

Kempen + 157

In Merksplas gaan de besmettingscijfers plots sterk de hoogte in, zo’n 30 inwoners liepen er een coronabesmetting op. Twee afdelingen van de gevangenis van Merksplas zitten in lockdown na een corona-uitbraak. 21 gedetineerden zijn besmet zo vernam onze redactie. Lees meer hierover op:  https://www.rtv.be/artikels/twee-afdelingen-gevangenis-merksplas-lockdown-21-gedetineerden-besmet-a104776
Mogelijk hebben de andere besmettingen te maken met Merksplas-Kermis. Bij de buurgemeente Hoogstraten raakten er ook 18 inwoners besmet.

Mol volgt met 16 nieuwe besmettingen, stad Turnhout met 13 nieuwe gevallen. In Westerlo en Hulshout zijn er 9, 7 in Herselt en Geel, 5 in Balen, Lille en Retie.

Tenslotte liepen nog 4 personen een besmetting op in Vosselaar, Olen en Herentals. In 5 gemeenten ging het telkens om 3 gevallen: Baarle-Hertog, Beerse, Dessel, Kasterlee en Laakdal. 2 in Vorselaar en telkens 1 in Arendonk, Meerhout, Ravels, Rijkevorsel.  

Rivierenland + 133  

Er kwamen 38 besmettingen bij in stad Mechelen. Maar toch ook weer 37 in Heist-o/d-Berg. Dit aantal blijft hoog en is waarschijnlijk nog een gevolg van de nasleep van de corona-uitbraak van vorige week toen leerlingen besmet terugkeerden na bosklassen. Toch ook 15 besmettingen in Bonheiden wat toch ook veel is voor zo’n kleine gemeente.

9 in stad Lier en 8 in Sint-Kat.-Waver, 6 in Willebroek. Telkens 5 in Puurs-St.-Amands en Nijlen. 4 in Bornem, 3 in Berlaar, 2 in Duffel en 1 in Putte.