7u11

13 klassen basisschool SAIO Geel weer naar school

Ook de besmettingen in de Geelse basisschool SAIO, een school voor buitengewoon onderwijs, zijn intussen onder controle. Dat betekent dat 13 klassen vandaag opnieuw naar school kunnen. Door een aantal coronabesmettingen bij leerlingen van verschillende klassen schakelde SAIO begin deze week over op afstandsonderwijs. Twee klassen krijgen de rest van de week nog afstandsonderwijs.

Geruststellende resultaten: slechts één extra besmetting

De voorbije week werden een aantal coronabesmettingen vastgesteld bij leerlingen van basisschool SAIO.Zaterdag kwam het mobiele testteam van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen ter plaatse om alle leerlingen en personeelsleden van SAIO te testen. De testing bracht slechts één extra besmettingen aan het licht, bovenop de acht eerder vastgestelde besmettingen

Twee klassen, waar sprake is van meerdere besmettingen, krijgen de rest van de week nog afstandsonderwijs. Daarnaast blijven er nog een veertigtal leerlingen uit andere klassen, zes leerkrachten en een busbegeleidster in quarantaine. Zij worden later deze week een tweede keer getest.

De besmette leerlingen maakten ook gebruik van het leerlingenvervoer, waardoor er nauwe contacten plaatsvonden met kinderen uit twaalf verschillende klassen. De klassen bij SAIO tellen bewust weinig leerlingen. Uit voorzorg sloot de school, de deuren en werden alle leerlingen en personeelsleden getest. Door snel in te grijpen en uitgebreid te testen heeft de school de verspreiding vrij snel kunnen indijken en kunnen de leerlingen nu snel opnieuw naar school.