13u25

(13/04) 110 nieuwe coronabesmettingen, enkel Beerse heeft dubbele cijfers

Gezondheidsinstituut Sciensano heeft opnieuw de coronacijfers aangevuld, gewoontegetrouw zijn het er heel weinig op een dinsdag. Voor de Kempen gaat het om 78 nieuwe besmettingen. Alleen Beerse heeft ‘dubbele cijfers’. Maar daar werden besmettingen vastgesteld in het WZC Heiberg. In Rivierenland heeft geen enkele gemeente dubbele cijfers. Voor de hele regio bleef het aantal besmettingen beperkt tot 32.

78 in Kempen

Enkel de gemeente Beerse heeft opnieuw dubbele cijfers. Afgelopen weekend werden er al 12 besmettingen in de gemeente genoteerd. Ook in de nieuwe cijfers van vandaag zijn er 11 nieuwe besmettingen in Beerse. Alles heeft waarschijnlijk te maken met een corona-uitbraak in het woonzorgcentrum Heiberg waarover wij gisteren al meldden. Stad Turnhout en Geel  (9) en gemeente Vosselaar (7) trekken vervolgens de lijst.  Telkens 5 nieuwe besmettingen vinden we terug in Lille, Merksplas, Oud-Turnhout en Vorselaar. 4 in Mol. 3 in Kasterlee. Twee in Laakdal, Rijkevorsel, Retie, Hoogstraten en Herselt. In de andere gemeenten liepen de inwoners telkens 1 nieuwe covid-’19-besmetting op: Baarle-Hertog, Balen, Herentals, Ravels en Westerlo. 

Maar er is ook goed nieuws in maar liefst 7 gemeenten waren er geen nieuwe besmettingen. Dat zijn Arendonk, Dessel, Grobbendonk, Herenthout, Hulshout, Meerhout en Olen. 

32 in Rivierenland

Mechelen en Lier hebben allebei 7 nieuwe besmettingen. Daarna volgt Heist-o/d-Berg met 5 en Duffel met 4. Vervolledigen het rijtje: Nijlen (3), Bornem  en Putte (2) en Bonheiden en St.-Kat.-Waver ten slotte 1.

Puurs-St.- Amands, Willebroek en Berlaar hebben geen nieuwe besmettingen. 
  

Vaccinaties

In stad Mechelen zijn er al 4022 gevaccineerden. Stad Herentals telt al 1572 inwoners die het coronavaccin kregen. Maar enkele cijfers. Voor wie het aantal vaccinaties in onze regio per gemeente wil opvolgen, kan dit hier nalezen op onze vaccinatiekaart.