14u58

(13/1) 119 nieuwe besmettingen: 1op 4 in Lier

Sciensano heeft in onze regio 119 besmettingen bijgeteld vandaag. Vooral in het arrondissement Mechelen. Daar zijn er 74. In de Kempen gaat het om 'maar' 45 nieuwe gevallen. 1 op de 3 Kempense gemeenten is vrij van nieuwe gevallen.

Lier koploper na totale testing ziekenhuis

In Lier zijn vandaag een deel van de resultaten van de massale testing van het ziekenhuispersoneel en de patiënten in het ziekenhuis bijgeteld. Het gaat om 30 bevestigde gevallen.

Nijlen doet er 8 besmettingen bij vandaag en heist-op-den-Berg 7. In Puurs-Sint-Amands en Mechelen zijn 6 extra mensen besmet geraakt. Mechelen-stad bereikt zo een totaal van 3800 besmettingen sinds de start van de tellingen in maart van vorig jaar. Putte en Bornem tellen elk 5 nieuwe besmettingen en in Duffel zijn het er 4.

Sint-katelijne-Waver heeft 2 nieuwe besmettingen en Berlaar 1. Bonheiden en Willebroek zijn vrij van nieuwe gevallen.

Kempense cijfers gaan de goede kant uit

Hoogstraten heeft in de Kempen de meeste nieuwe gevallen, het zijn er 7. Daarna volgen Turnhout en Kasterlee met 5. In Beerse zijn er 3 extra gevallen net als in Herselt, Hulshout en Mol.

 

In Geel zijn 2 extra mensen besmet geraakt net als in Herentals, Retie, Rijkevorsel en Laakdal. In Balen, Dessel, Olen, Oud-Turnhout, Vorselaar en Westerlo gaat het telkens om 1 iemand. 

 

Er zijn vandaag ook 9 gemeenten zonder nieuwe besmettingen en dat is bijzonder goed nieuws: het gaat om Arendonk, Baarle-Hertog, Grobbendonk, Herenthout, Lille, Meerhout, Merksplas, Ravels en Vosselaar.