1u16

(13/5) Aantal nieuwe besmettingen blijft min of meer stabiel

Over het algemeen blijven de coronacijfers stabiel in de Kempen en regio Rivierenland. Zo kwamen er de afgelopen drie dagen 975 coronagevallen bij, dat zijn er slechts 12 extra.

Rivierenland

Hoewel de coronacijfers in Rivierenland vorige week gedaald waren, valt er nu weer een lichte stijging op te merken. Momenteel staat de teller van nieuwe coronabesmettingen er op 457, dat zijn er 42 meer dan afgelopen dinsdag. Slechts in vijf gemeenten gingen de besmettingen naar beneden, namelijk in Berlaar, Bonheiden, Bornem, Nijlen en Willebroek. De sterkste dalers zijn Bonheiden, waar er slechts 12 nieuwe besmettingen bijkwamen, Bornem met 25 en Willebroek met 26 besmettingen. In Berlaar en Nijlen daalden de cijfers slechts met respectievelijk 2 en 6 besmettingen.


Vooral in Mechelen en Heist-Op-Den-Berg schoten de besmettingen de hoogte in. Zo kwamen er in Mechelen de afgelopen drie dagen 126 coronagevallen bij. In Heist-Op-Den-Berg waren dat er 69. Dat zijn er, in die volgorde, 31 meer voor Mechelen en 14 meer in Heist-Op-Den-Berg in vergelijking met drie dagen geleden. Bij de andere gemeenten uit Rivierenland stegen de cijfers minder hard. Daar kwamen er maximum 8 extra besmettingen bij tegenover de cijfers van afgelopen dinsdag.

Kempen

In de Kempen gingen de cijfers de afgelopen dagen weer naar beneden. In totaal legden 518 Kempenaars de laatste drie dagen een positieve test af. 


In tien Kempense gemeenten gingen de coronacijfers omhoog, maar de opvallendste stijgers zijn Beerse, Mol en Vosselaar. In Beerse is het aantal nieuwe coronabesmettingen namelijk verdubbeld in drie dagen tijd, van 14 naar 28 besmettingen. Voor Vosselaar is hetzelfde op te merken, de gemeente ging van 6 naar 15 nieuwe coronabesmettingen. Ook in Mol gingen de cijfers sterk omhoog, met 62 nieuwe coronabesmettingen. In Balen, Dessel, Herentals, Meerhout, Merksplas, Olen en Laakdal was het verschil tegenover afgelopen dinsdag niet groter dan 9 extra besmettingen.


In alle andere gemeenten, gingen de cijfers omlaag. Vooral Geel (33), Herenthout (7), Hulshout (10) en Lille (14) doen het goed: daar is het aantal nieuwe besmettingen tijdens de afgelopen drie dagen gehalveerd. Bovendien kwamen er in Arendonk (7), Ravels (8) en Retie (4) ook maar weinig extra besmettingen bij.


Ten slotte zijn er in Baarle-Hertog, voor de tweede keer op rij, geen nieuwe besmettingen bijgekomen.