12u22

14 fans van KV worden onwel: mogelijk geval van needle spiking

Tijdens de voetbalwedstrijd KV Mechelen-Racing Genk gisteravond zijn zeker 14 fans plots onwel geworden. Dat meldt de politiezone Mechelen-Willebroek. Wat de oorzaak was, wordt nog onderzocht.

Maar op sociale media deden al snel geruchten dat het zou gaan over 'needle spiking'. Daarbij worden slachtoffers met een injectienaald geprikt. In de naald zit een verdovend middel of drugs. Volgens de politie maakten de slachtoffers inderdaad gewag van een lichte prik.Daarna werden ze onwel.

Het fenomeen needle spiking dook al op in het uitgaansleven in Nederland, Frankrijk en Groot-Birtannië. Gisteren zijn in elk geval 8 slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht, maar ze konden na verzorging weer naar huis. Zes anderen kregen de eerste zorgen aan de medische hulppost van het Rode Kruis. Het gaat ook

De politie is vannacht nog met een onderzoek gestart. De camerabeelden zullen worden bekeken. Uit de eerste resultaten van het toxicologisch onderzoek blijkt dat er geen verdachte stoffen zijn gevonden in het bloed van de slachtoffers. Maar er zijn stoffen die in kleinere dosissen moeilijk op te sporen zijn.