12u46

15 bijkomende besmettingen in Mechelen, 12 in de Kempen (21/7)

De afgelopen 3 dagen zijn er 15 geregistreerde besmettingen bijgekomen in onze regio. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische gezondheidsinstituut Sciensano. Mechelen spant de kroon, met 6 nieuwe besmettingen, Nijlen en Lier hebben er elk 3 bijgekregen. Bonheiden, Katelijne en Willebroek allemaal 1. Echte clusters zijn dat nog niet. Sinds het begin van de 2de golf een tiental dagen geleden is Mechelen ook de stad met de meeste nieuwe besmettingen: 10 in totaal. Het is ook de grootste stad uiteraard. Daarna volgen Lier met 7 en Heist-op-den-Berg met 5.

Cijfers Kempen

De afgelopen 3 dagen zijn er 12 geregistreerde besmettingen bijgekomen in de Kempen. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische gezondheidsinstituut Sciensano.  3 in Hoogstraten, 2 in Turnhout en Laakdal en in Geel, Mol, Balen, Kasterlee en Westerlo ging het op 1 besmetting met covid19.

Sinds het begin van de 2de golf nu een tiental dagen geleden, spant in de Kempen Turnhout de kroon, dat is ook de stad met de meeste inwoners met in totaal 6 nieuwe besmettingen, gevolgd door Laakdal met 5 en Geel, Mol en Hoogstraten met 4.

Het totaal aantal geregistreerde besmettingen per gemeente sinds het begin van de coronapandemie, is terug te vinden op een kaartje op onze website.Je kan het totaal aantal besmettingen voor jouw stad of gemeente dagelijks opvolgen op onze interactieve kaart. https://www.rtv.be/covid-19-besmettingen-regio-kempen-mechelen