7u45

15 Covid-besmettingen in woonzorgcentrum Heiberg

In woonzorgcentrum Heiberg in Beerse zijn 15 mensen besmet met corona. Het gaat vooral om bewoners, maar ook om een paar zorgkundigen. Twee bewoners kregen lichte symptomen. En één van die bewoners met Covid is intussen ook overleden. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat Covid ook de doodsoorzaak is. Dat staat niet vast.

In het rusthuis waren alle bewoners en medewerkers uiteraard al gevaccineerd. Het merendeel ook al 2 keer volledig toch. Sommigen kregen nog maar alleen hun eerste prik.

Geen bezoek

Dat er corona uitbreekt in een woonzorgcentrum is niet helemaal abnormaal. Het vaccin kan niet 100 procent voorkomen dat je Covid oploopt. Maar het beschermt wel tegen ernstige symptomen. En dat blijkt ook hier. Toch is een vrij grote corona-uitbraak, zoals hier met 15 mensen, toch eerder uitzonderlijk.

De afdeling waar de besmette bewoners verblijven is in quarantaine gezet. Door de corona-uitbraak is er tot en met 30 april in het hele rusthuis geen bezoek toegestaan. De besmetting is vermoedelijk door een bezoeker binnengebracht.