4u48

150 Molse leerlingen in thuisquarantaine

150 Kleuters en leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar van basisschool Stapsteen in Mol-Sluis zitten in thuisquarantaine. De beslissing werd genomen nadat twee leerkrachten van de school positief hebben getest op corona. De betrokken kinderen worden vandaag allemaal getest.

Turnleerkacht

Een van de besmette leerkrachten is een turnleerkracht die in verschillende klassen lesgeeft. Een turnles gaat onvermijdelijk gepaard met nauwe fysieke contacten. Daarom worden de kleuters en leerlingen van het 1ste en 2de gezien als hoogrisicocontacten en moeten ze in thuisisolatie. "Bij leerlingen vanaf het 3de leerjaar het haalbaar is om afstand te houden, een mondmasker te dragen en fysieke contacten te vermijden"; klinkt het. "Ook deze elementen nam het CLB mee in overweging om elke klasgroep al dan niet te identificeren als hoog- of laagrisicocontact."

De kleuters en leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar worden vanmiddag een eerste keer getest. Daarvoor zal een testbus van het UZA komen. Op dag 7 zullen ze een nieuwe test ondergaan. Als die negatief is, mogen ze uit thuisisolatie.

De leerlingen van het 3de, 4de en 5de leerjaar kunnen wel naar school blijven komen, maar ze mogen tot het einde van de maand geen buitenschoolse activiteiten of hobby's meer doen. Voor de leerlingen van het 6de leerjaar verandert er niets. Zij kwamen niet in contact met de besmette turnleerkracht.