17u58
De wereld vandaag
maandag 24 januari
6°C
18 km

(15/02) 71 besmettingen al 12 gemeenten zonder nieuwe gevallen

RTV_Vandaag kon opnieuw de laatste cijfers van het aantal coronabesmettingen inkijken. Gisteren waren er 75 besmettingen dus dat aantal blijft met 71 in dezelfde lijn. De Mechelse regio telde in het totaal 31 nieuwe gevallen en Kempen 40.

Regio Mechelen +31

We halen er de grootste uitschieters uit en ook vandaag is dit stad Mechelen met 12 nieuwe besmettingen. Opvallend gemeente Heist-o/d-Berg heeft opnieuw ook 8 inwoners die besmet raakten met het coronavirus.

Stad lier telt er 3 bij, Berlaar en Putte 2. Eén nieuwe besmetting was er in de gemeenten Bonheiden, Bornem, Duffel en Sint-Katelijne-Waver. Nijlen, Willebroek en Puurs-St.-Amands kregen er geen nieuwe bij.

Regio Kempen +40

Het gaat stilletjes aan de goede kant uit want er zijn geen grote uitschieters in de Kempense regio. 5 covid-19-besmettingen waren er wel in Oud-Turnhout, telkens 4 in Herenthout en Mol. 3 nieuwe gevallen in Beerse, Kasterlee, Ravels.

2 nieuwe in Balen, Geel, Herentals, Hoogstraten ,Turnhout en Vorselaar. Telkens 1 geval in Arendonk, Herselt, Hulshout, Lille, Meerhout en Olen.

En nu het goede nieuws 9 gemeenten kregen er geen besmettingen bij: Baarle-Hertog, Dessel, Grobbendonk, Merksplas, Retie, Rijkevorsel, Vosselaar, Westerlo en Laakdal.