3u33

(16/02) 48 nieuwe besmettingen: hoopgevend, maar klassiek laag cijfer op dinsdag

Sciensano meldt vandaag 48 nieuwe coronabesmettingen in de regio. In het arrondissement Mechelen zijn het er 19, in het arrondissement Turnhout 29. Lage cijfers, maar dat heeft ook te maken met het testbeleid, er wordt minder getest door de afkoelingsweek in het secundair vorige week, en de krokusvakantie. Bovendien komen de resultaten van het weekend in de dinsdag-cijfers, en in het weekend zijn er ook minder testen.

Maar het gaat dus zeker de goede kant op, zeggen virologen. In het arrondissement Mechelen zien we nog 5 besmettingen in Heist-op-den-Berg en 4 in Lier. En 2 in Bonheiden, Mechelen en Putte. In Duffel, Willebroek, Sint-Katelijne-Waver en Puurs-Sint-Amands eentje. In Nijlen, Bornem en Berlaar blijven gespaard van nieuwe corona-gevallen. 

In het arrondissement Kempen zijn het er dus in totaal 29. Mol telt er 5, Herenthout 4. In Balen, Geel, Hoogstraten, Meerhout en Merksplas zijn het er 2. En eentje in Arendonk, Kasterlee, Olen, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vosselaar en Vorselaar. In de andere gemeenten was er geen nieuwe besmetting.