14u12

(16/1) Coronacijfers blijven schommelen

De dagelijkse coronacijfers in onze regio blijven schommelen. Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano. Er is zeker geen dalende tendens te merken op dit moment. De ene dag zijn de cijfers wel eens wat lager dan de andere. Maar meestal stijgen ze toch wat. Zoals vandaag. Voor vandaag meldt het gezondheidsinstituut alles samen 148 nieuwe besmettingen in onze regio. Dat zijn er toch weer 27 meer dan gisteren.

Dubbele cijfers

In de regio Mechelen vallen vooral Duffel en Heist-op-den-Berg op. Beide gemeenten noteren dubbele cijfers. Duffel maar liefst 28 nieuwe bevestigde gevallen. Heist 13. In Duffel zijn het mogelijk nog de naweeën van de grote uitbraak in het WZC Sint-Elisabeth. Daar moest zelfs het leger bijspringen. In Heist-op-den-Berg is in deelgemeente Hallaar een schooltje getroffen. De school gaat komende week zelfs dicht.

Dat Mechelen ook 8 besmettingen heeft, is niet abnormaal als grootste stad. Lier telt er 5 nieuwe gevallen. Net als Nijlen en Putte. Voor die twee gemeenten is dat relatief veel. Bonheiden is de enige gemeente zonder nieuwe besmettingen. De andere gemeenten hebben er hooguit 2.

Zeven gemeenten zonder besmetting

In de Kempen zijn er 7 gemeenten zonder nieuwe besmettingen: Baarle-Hertog, Grobbendonk, Herenthout, Herselt, Vorselaar, Westerlo en Laakdal. Aan de andere kant is er dan weer Hoogstraten dat 15 nieuwe Covid-gevallen telt. Dat kant misschien gelinkt worden aan een kinderdagverblijf waar er deze week een uitbraak werd gemeld.

Na Hoogstraten volgt Turnhout met 9 nieuwe besmettingen. Maar voor de grootste stad van de Kempen valt dat relatief mee. Ook Mol heeft veel inwoners. Niet verwonderlijk dat er daar 6 nieuwe besmettingen zijn. Dan zijn de 5 nieuwe gevallen voor Arendonk, Balen en Retie er in verhouding meer. Alle andere Kempense gemeente hadden minder positieve testen.

Op ons kaartje kan u elke dag volgen hoeveel besmettingen er nu exact in uw gemeente zijn: corona-kaart.

 

Foto: archief