0u54

168 Willebroekenaren sneller gevaccineerd omdat vaccins per vergissing ontdooid werden

168 Inwoners van Willebroek hebben gisteren sneller dan verwacht hun tweede prikje van het AstraZeneca-vaccin gekregen. Door een vergissing werden er meer vaccins ontdooid en klaargemaakt om ingespoten te worden, dan dat er uitnodigingen werden verstuurd. In allerijl werden extra mensen opgetrommeld om zich te laten inspuiten zodat geen enkel vaccin verloren ging.

Om geen enkel spuitje verloren te laten gaan, werden extra medewerkers opgetrommeld die meteen op zoek zijn gegaan naar Willebroekenaren die zich konden laten vaccineren. Het gaat om mensen die normaal begin juli hun tweede spuitje AstraZeneca zouden moeten krijgen.

Bij het AstraZeneca-vaccin moet minstens 8 weken verschil zitten tussen de eerste en tweede dosis. De opgebelde mensen waren 12 weken na hun eerste prikje ingepland. Na controle bij de eerstelijnszone Klein-Brabant/Vaartland bleek de 2de dosis vervroegen dan ook geen probleem.

De extra prikken zorgden gisteren voor wat meer drukte in het vaccinatiecentrum in Willebroek, maar iedereen kreeg een vaccin.