13u54

17-jarige slachtoffer van groepsverkrachting in Mechelen

In Mechelen is een meisje van 17 het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Dat gebeurde enkele weken geleden al in de gebouwen van jongerenwerking J@M in de Mahatma Gandhi-wijk.

Het gerecht bevestigde de feiten. Het slachtoffer zou door een jongeman meegenomen zijn naar de gebouwen van de jongerenwerking. Volgens Gazet van Antwerpen zouden er dan, behalve het koppeltje, nog drie andere jongemannen zijn opgedoken. Zij zouden dan het meisje aangerand en verkracht hebben. Of het meisje daarbij gedrogeerd werd en of er beelden van zijn gemaakt en verspreid, wordt nu nog onderzocht.

Kort na de feiten werden in elk geval vier verdachten opgepakt, onder hen één minderjarige. Die werd voor de jeugdrechter geleid. Eén verdachte werd onder elektronisch toezicht geplaatst. Twee andere verdachten zaten een tijdje in voorhechtenis, maar werden intussen vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog verder.

Poetshulp ontslagen

Naar aanleiding van de feiten heeft J@M een tijdelijke poetshulp aan de deur gezet. Intern onderzoek heeft aangetoond dat hij de deuren van lokalen na sluitingstijd opende.  J@M en de stad zijn niet betrokken bij het gerechtelijk onderzoek, maar stellen zich wel burgerlijke partij.