22u58

(17/09) Aantal besmettingen in de Kempen neemt weer toe, regio Mechelen scoort beter

De afgelopen 24 uur zijn er in onze regio 98 bijkomende coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er 4 minder dan gisteren. Maar nu zien we een verschuiving van de regio Rivierenland naar de Kempen. Daar is er een stijging met 54 besmettingen, tegenover 31 gisteren. In de regio Rivierenland is er dan weer een daling van 71 naar 44.

In de Kempen is Turnhout de uitschieter met 14 besmettingen, gevolgd door Mol (7) en Merksplas (6). Voor Herentals, Herenthout en Meerhout telt sciensano vandaag 3 nieuwe besmettingen en 2 voor Balen, Beerse, Dessel, Geel en Retie. Arendonk, Hoogstraten, Kasterlee, Olen, Ravels, Rijkevorsel,  Vosselaar en Westerlo hebben allemaal 1 geval. En in Baarle-Hertog, Grobbendonk, Herselt, Hulshout, Lille, Oud-Turnhout, Vorselaar en Laakdal kwamen er geen extra besmettingen bij.

 

Daling in Rivierenland

In regio Mechelen heeft de stad Mechelen de meeste besmettingen, namelijk 22. Puurs-Sint-Amands telt 5 gevallen en Willebroek, Heist en Berlaar telkens 3. Nijlen, Putte en Sint-Katelijne-Waver kregen er afgelopen 24 uur 2 gevallen bij en Vorselaar en Laakdal sluiten het rijtje af zonder besmettingen.