13u15

(17/1) Veel nieuwe besmettingen in Hoogstraten

De afgelopen 24u zijn er in Hoogstraten maar liefst 20 nieuwe Covid-besmettingen bijgekomen. Dat blijkt uit het dagelijkse rapport van gezondheidsinstituut Sciensano. In de meeste andere steden en gemeente bleef het aantal nieuwe besmettingen beperkt. Alles samen waren er voor onze regio 108 nieuwe besmettingen.

Kinderdagverblijf

Dat Hoogstraten er een beetje uitspringt, is niet echt verwonderlijk. Daar werd in de loop van de week een kinderdagverblijf gesloten door een corona-uitbraak. Maar het is niet duidelijk of alle nieuwe besmettingen daaraan gelinkt zijn of dat er nog een andere verspreidingshaard is in de stad. Na Hoogstraten volgt Mol met 7 nieuwe besmettingen. Maar Mol is ook een gemeente met veel inwoners.

Turnhout telt 4 nieuwe besmettingen. Voor een stad als Turnhout is dat relatief weinig. Voor Hulshout, Kasterlee en Rijkevorsel zijn 4 nieuwe gevallen in vergelijking veel dan. Alle andere Kempense steden en gemeenten hebben minder besmettingen. Er zijn zelfs 9 gemeenten met geen enkele positieve test de afgelopen 24u: Baarle-Hertog, Dessel, Herentals, Laakdal, Lille, Olen, Ravels, Vorselaar en Vosselaar.

Geen dubbele cijfers

In de regio Mechelen is er geen enkele stad of gemeente met dubbele cijfers. Niet verwonderlijk zijn daar de grootste 3 - Mechelen (+8), Lier (+8) en Heist-op-den-Berg (+7) - ook de plaatsen met de meeste besmettingen. Ook de cijfers van Sint-Katelijne-Waver (+5) en Nijlen (+4) zijn lichtjes hoger.

Alle andere gemeenten hebben minder nieuwe Covid-besmettingen erbij gekregen de afgelopen 24u. Daartegenover staat wel dat er ook geen enkele stad of gemeente is in de regio Mechelen waar er geen enkele positieve test was. Het virus gaat dus nog altijd rond in onze regio. Soms zijn er wel eens dagen, zoals vandaag, waarop het totaal aantal nieuwe besmettingen op één dag wat lager ligt. Maar de curve vertoont over het algemeen toch nog altijd een stijgende lijn. Dat blijkt ook uit de nationale cijfers.

Voor het totaal aantal Covid-besmettingen in jouw gemeente kan je altijd ons kaartje raadplegen.

 

Foto: archief