5u39

174 nieuwe coronabesmettingen: status quo (22/11)

Er zijn 174 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd in de arrondissementen Turnhout en Mechelen de afgelopen 24 uur. Iets meer dan gisteren, maar daar is vooral de gemeente Balen verantwoordelijk voor, te wijten aan de uitbraak in woonzorgcentrum Nethehof.

In het arrondissement Turnhout zijn er in totaal 104 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Balen kent dus een forse toename (+20), ook Turnhout zelf zit als grootste stad nog met dubbele cijfers, +14. Daarna volgen Mol met +8 en Laakdal met +7 en Hulshout +6. Drie gemeenten tellen 5 nieuwe gevallen: Geel, Hoogstraten en Ravels.

Heel wat gemeenten hebben er 3 extra: Arendonk, Dessel, Kasterlee, Meerhout, Merksplas, Rijkevorsel en Westerlo. Baarle-Hertog, Herentals, Herselt en Retie krijgen er 2 bij. Eentje extra voor Beerse, Lille, Olen en Vorselaar. En tot slot waren er ook 3 gemeenten die geen nieuwe besmettingen hebben: Herenthout, Oud-Turnhout en Vosselaar.

In het arrondissement Mechelen zien we Mechelen (+13) en Willebroek (+12) bovenaan staan in de lijst met de meeste nieuwe coronagevallen. Daarna volgen Heist-op-den-Berg (+10), Putte en Puurs-Sint-Amands (+6), Bornem (+5), Duffel, Lier, Nijlen en Sint-Katelijne-Waver (+4) en Bonheiden (+2). Berlaar kent geen nieuwe besmettingen.