11u40

(17/7) Opnieuw meer dan 100 besmettingen

Voor de afgelopen 24u meldt het gezondheidsinstituut Sciensano 130 nieuwe besmettingen in de Kempen en Rivierenland. Dat is opnieuw wat meer dan gisteren. Maar minder dan de dag voordien. Als we het gemiddelde over de hele week bekijken, dan zit het aantal besmettingen dagelijks ergens tussen de 100 en 150. En dat zou dan een stabilisatie betekenen in vergelijking met het eind van vorige week. Toen stegen de cijfers wel fors in enkele dagen tijd. Nu lijkt die stijging zich dus niet verder door te zetten.

2 Mechelse gemeenten zonder

In de regio Rivierenland zijn er twee gemeenten waar er geen positieve gevallen bijkwamen: Sint-Katelijne-Waver en Willebroek. Ook voor Duffel en Putte zijn er positieve cijfers. Daar zijn er telkens twee nieuwe besmettingen.

Niet verwonderlijk zijn er de meeste besmettingen in de grootste steden Lier en Mechelen. Daar kwamen er 10 en 11 nieuwe besmettingen bij. In Heist-op-den-Berg zijn het er 9. Maar ook dat is een grote gemeente met veel inwoners. En de grote uitbraak daar lijkt onder controle.

In alle andere gemeenten rond Mechelen schommelt het aantal nieuwe corona-besmettingen tussen de 3 en de 5.

Herentals uitschieter

In de Kempen valt het hoge aantal besmettingen in Herentals op. Daar zijn het er 14. Alle andere Kempense steden en gemeenten zitten onder de 10 nieuwe positieve gevallen.

Ook hier zijn het uiteraard de grotere steden en gemeenten waar er meer besmettingen zijn. Maar de cijfers vallen dus relatief mee. In Turnhout gaat het bijvoorbeeld over 7 nieuwe gevallen. In Geel zijn het er 6. En in Hoogstraten 5.

Ook Oud-Turnhout telt 5 nieuwe besmettingen. Voor die gemeente zijn dat er dan in verhouding veel. Hetzelfde geldt, maar in mindere mate, voor Arendonk en Herselt waar er 4 nieuwe gevallen bijkwamen.

4 nieuwe besmettingen zijn er voor een grote gemeente als Mol weinig. En de beste cijfers zijn voor Baarle-Hertog, Beerse, Vorselaar, Vosselaar en Laakdal, waar er geen positieve testen waren de afgelopen 24u. Alle andere gemeenten zitten tussen de 1 en 3.

 

Foto: archiefbeeld