7u18

18 zwaar verwaarloosde honden in beslag genomen bij Hoeve Hoogland

Bij de inval bij honden- en kattenhandel Hoeve Hoogland in Tielen en Kasterlee zijn afgelopen maandag 18 honden in beslag genomen. Het gaat om honden van verschillende rassen, tussen 4 maanden tot 1 jaar oud. 6 honden waren er heel erg aan toe en moesten opgenomen worden in een dierenkliniek.

In het kader van een onderzoek naar broodfok deed de federale gerechtelijke politie maandag een inval bij honden- en kattenhandel Hoeve Hoogland in Kasterlee. Dat kwam er na verschillende klachten van dierenrechtenorganisatie GAIA en consumenten zelf. Er werden 18 zwaar verwaarloosde honden in beslag genomen. 6 van hen werden meegenomen door de Federale overheidsdienst dierenwelzijn. Zij waren er zo erg aan toe dat een opname in een dierenkliniek noodzakelijk was.

De overige honden werden naar dierenasiel Veeweyde in Turnhout gebracht waar ze opgevangen en verzorgd worden. Een dierenarts stelde o.a. schurft, ontstekingen, parasieten, … vast. De diertjes  krijgen nu de nodige behandeling en medicatie. 

Hoeve Hoogland mag in afwachting van het onderzoek open blijven. In de verschillende vestigingen samen verbleven zo’n 1.000 honden. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: RTV