23u31

(18/9) Grotere steden blijven kampen met besmettingen

In de Kempen en het Rivierenland heeft Sciensano 76 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld de afgelopen 24u. Als we de cijfers voor de hele week vergelijken met de week voordien, dan valt het toch op dat het aantal nieuwe gevallen bijna elke dag iets hoger lag dan de week eerder. Vooral in Mechelen, Turnhout en Mol, niet toevallig de grotere gemeenten, blijft het virus nog altijd rondgegaan.

Mol en Turnhout: helft van besmettingen in Kempen

In de Kempen zijn Mol en Turnhout goed voor meer dan de helft van het aantal besmettingen. 41 Kempenaars testten positief, 13 van hen wonen in Mol. En 10 in Turnhout.

In alle andere gemeenten bleef het aantal positieve testen beperkt. In Dessel en Merksplas waren het er bijvoorbeeld 3. In Hoogstraten en Laakdal 2. En in 8 gemeenten kwam er 1 covid-patiënt bij. Meer bepaald in Baarle-Hertog, Beerse, Geel, Herselt, Meerhout, Oud-Turnhout, Rijkevorsel en Vorselaar. In alle 13 andere Kempense gemeenten stelde Sciensano geen enkele nieuwe besmetting vast.

Helft van besmettingen Rivierenland in Mechelen

Een gelijkaardig beeld zien we in de regio Rivierenland. Daar kwamen er alles samen 35 besmettingen bij. En 18 daarvan, de helft dus, komt voor rekening van de stad Mechelen.

In Bornem en Lier waren het 3 nieuwe besmettingen. In Berlaar, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek 2. Ook in Bonheiden, Heist-op-den-Berg en Putte kwam er een besmetting bij. In Nijlen en Puurs-Sint-Amands geen enkele.

 

Foto: archiefbeeld