13u53

(19/1) 63 nieuwe coronagevallen: net als gisteren onder de 100

Op het eerste gezicht evolueren de coronacijfers in onze regio in gunstige zin. Net als gisteren zijn er minder dan 100 nieuwe besmettingen. We weten uit het verleden wel dat de cijfers op dinsdag een dip kunnen vertonen omdat het aantal testen in het weekend lager ligt.

43 nieuwe gevallen in Kempen

De stad Hoogstraten is de afgelopen week de hotspot in de Kempen en dat is ook vandaag zo met 9 nieuwe gevallen. Corona zit er na in rusthuizen ook verspreid over kinderopvang en sportclubs. Beerse heeft 5 nieuwe gevallen en Turnhout en Westerlo 4. Hulshout en Ravels hebben 3 nieuwe gevallen.

Geel, Oud-Turnhout, Retie en Rijkevorsel hebben 2 nieuwe gevallen. Arendonk, Baarle-Hertog, Herenthout, Herentals, Merksplas, Olen en Vorselaar hebben 1 nieuwe besmetting.

In de andere gemeenten Balen, Dessel, Vosselaar, Laakdal, Grobbendonk, Herselt, Kasterlee, Lille, Meerhout, Mol zijn er geen nieuwe besmettingen bijgekomen.

Maar 20 nieuwe gevallen in Regio Mechelen

Heist-op-den-Berg, waar een school gesloten is, heeft met 5 de meeste nieuwe gevallen in het arrondissement Mechelen, gevolgd door Duffel en Mechelen met  3.

2 nieuwe gevallen zijn er Nijlen, Willebroek, Putte en Puurs-Sint-Amands en eentje is vastgesteld in Lier.  In de andere gemeenten zijn er geen nieuwe besmettingen.