14u02

19/4: 151 besmettingen, aantal hoogste in Hoogstraten en Mechelen

Gezondheidsinstituut Sciensano heeft ons weer een overzicht bezorgd van de coronacijfers. En dat ligt wat lager dan de voorbije dagen. Mogelijk werd er minder getest in het weekend. In het Rivierenland werden er nieuwe 64 besmettingen genoteerd. Kempen liet er 87 optekenen. Voor de beide regio’s loopt de balans op tot 151 gevallen.

Rivierenland telt er 64, 2 gemeenten zonder

Zoals gewoonlijk prijkt stad Mechelen bovenaan de ranglijst met 20 nieuwe besmettingen. Heist-o/d-Berg en Willebroek tellen er elk 8, Puurs-St.-Amands en Lier elk 7.

Verder liepen er nog 5 inwoners uit Nijlen een covid’19-besmetting op. Ook telkens 3 in Putte en St.-Kat.-Waver. 2 besmettingen nog in Bornem en 1 in Duffel. Berlaar en Bonheiden bleven zonder nieuwe gevallen. 

Kempen krijgt er 87 bij, 5 gemeenten zonder nieuwe besmettingen 

17 nieuwe besmettingen zijn vastgesteld in Stad Hoogstraten. Wat toch wel veel is. Gisteren waren er ook al 8 besmettingen in de stad. Turnhout beschikt opnieuw ook over dubbele cijfers en heeft er 12. Al zijn het er een pak minder dan gisteren toen er nog 30 werden opgetekend.

Geel volgt vandaag dan met 7 en Merksplas met 6 vervolgens 5 in Arendonk en Herentals.  4 inwoners in Laakdal, Rijkevorsel, Ravels en Kasterlee raakten besmet met het coronavirus. 3 gevallen in Retie, Mol en Hulshout. 2 in Oud-Turnhout en Balen. En ten slotte telkens 1 nieuw geval in 6 gemeenten: Grobbendonk, Herselt, Lille, Meerhout, Vosselaar en Westerlo.

De gemeenten zonder nieuwe besmettingen zijn Baarle-Hertog, Dessel, Herenthout, Olen en Vorselaar. 

 

Vaccinaties

Voor wat de vaccinatiecijfers betreft zijn er toch heel wat mensen bijgekomen die nu volledig gevaccineerd zijn. Voor Rivierenland zijn er veel gevaccineerden bijgekomen in Lier 356 ( totaal 2347)  en 196 in Nijlen (totaal  1362).

In Kempen zijn er 205 gevaccineerden bij in Balen, (totaal al 1524) en 181 prikjes gezet in Herentals (totaal 1760)  en 364 in Mol (totaal al 2383). Voor wie het volledige overzicht wil nalezen op onze vaccinatiekaart, klik hier.