13u11

20 jaar geleden ging KV Mechelen in vereffening

Exact 20 jaar geleden, op 7 december 2002, stortte voor veel KV Mechelen-supporters de wereld in. De club zat in die periode in slechte papieren. Na het vertrek van de flamboyante voorzitter Willy Van den Wijngaert nam een crisisbestuur met onder andere Johan Willemen de leiding van de club over. Dat bestuur moest al snel de handdoek in de ring gooien en de club ging in vereffening door teveel schulden. Een donkere dag in de KV-geschiedenis, maar het was ook het begin van een unieke reddingsoperatie. Marc Uytterhoeven, een doodgewone KV-supporter, zou zich al snel ontpoppen tot de drijvende kracht.

Reddingsactie

Marc Uytterhoeven begint eind 2002, samen met Fi Vanhoof en Piet Den Boer, aan enkele knotsgekke maanden om geld in te zamelen zodat de club er terug bovenop zou geraken. Tal van activiteiten werden georganiseerd, zoals ook een mars van de hoop waarin duizenden supporters meeliepen. Marc Uytterhoeven had nooit gedacht dat het zou lukken, maar uiteindelijk werd het nodige kapitaal ingezameld om de club te redden. 

De hele reddingsactie was een emotionele rollercoaster voor Uytterhoeven, en zelfs 20 jaar later, raakt het hem nog als hij eraan terugdenkt. Straks meer in RTV Vandaag. 

RTV blikt deze maand via facebook en www.rtv.be uitvoerig terug op de vereffening van Malinwa.

Foto: RTV