19u19

200 uur werkstraf voor ripdeal met lachgas

De rechter sprak een werkstraf van 200 uur uit voor een man van 20. De Turnhoutenaar was vorig jaar in april betrokken bij een ripdeal van 10 kilogram lachgas. De deal gebeurde in Turnhout.

Naar Turnhout gelokt

De feiten dateren van 1 april vorig jaar. De koerier van een Antwerpse nachtwinkel werd ‘s avonds naar het Xaverianenplantsoen in Turnhout gelokt nadat er online een bestelling was geplaatst voor 10 kilogram lachgas. Eénmaal daar, werd de koerier aangevallen door een vijftal jongeren. Ze bedreigden de koerier met een mes, en deelden een klap uit in zijn nek. Vervolgens sloegen ze de ruiten van zijn auto in. Ze stalen tegelijk ook een zonnebril en een hoofdtelefoon van de koerier. Zonder te betalen, gingen ze ervandoor met het lachgas. Alsook een zonnebril en een hoofdtelefoon van de koerier.

De politie kwam de 20-jarige man uit op het spoor als één van de betrokkenen. Hij liep tegen de lamp door het Snapchataccount ‘Lachgas Kempen’ dat aan zijn emailadres was gelinkt. Als de man de werkstraf van 200 uur niet uitvoert, moet hij 2 jaar naar de cel.

 

Foto: archief