14u45

(20/11) Meer dan 2000 nieuwe besmettingen op 1 dag

In de Kempen en Rivierenland zijn gisteren alles samen 2253 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is een nieuw dagrecord. De cijfers schommelen dag na dag, omdat de testcentra moeilijk kunnen volgen, maar de stijgende tendens is zeker nog niet afgebroken.

Meer dan 100

In de Kempen springt Geel eruit met maar liefst 172 nieuwe coronagevallen. Ook Hoogstraten (107) zit boven de 100 positieve testen. Turnhout blijft daar net onder met 91 nieuwe besmettingen.

Daarna volgt Balen met 88 nieuwe besmettingen. Dat is relatief veel voor een kleinere gemeente. En meer dan grote buurgemeente Mol met 85 nieuwe Covid-patiënten.

De minste besmettingen zijn er - uiteraard - in het kleine Baarle-Hertog. Daar zijn het er 4. Ook in Herselt (29), Hulshout (15), Merksplas (22), Ravels (25) en Vorselaar (16) vallen de cijfers nog redelijk mee. Alle andere gemeenten zitten boven de 30 nieuwe Covid-gevallen.

Algemene verspreiding

In de regio Rivierenland blijkt dat het virus breed verspreid zit onder de bevolking. De grotere steden en gemeenten met veel inwoners hebben veel besmettingen. De kleinere gemeenten wat minder.

Zo zijn er in Heist-op-den-Berg 122 nieuwe besmettingen en in Mechelen 172. Puurs-Sint-Amands blijft met 98 nieuwe besmettingen net onder de magische grens van 100.

In Berlaar en Bonheiden zien we de minste nieuwe patiënten. 22 in beide gemeenten. In alle andere gemeenten zijn het er meer dan 30.

Druk op zorg

Door de hoge vaccinatiegraad bleef de druk op de zorgzector nog beperkt tot nu toe. Maar in de Kempense ziekenhuizen zijn ze toch meer en meer verplicht om niet-dringende zorg opnieuw uit te stellen.

 

Foto: archiefbeeld