13u32

(20/4) 115 nieuwe coronabesmettingen: status quo in vergelijking met andere dinsdagen

Een echte daling van het aantal coronabesmettingen zet zich in onze regio niet door, dat blijkt ook uit de cijfers op dinsdag. Klassiek een dag met een lager aantal omdat de testen van het weekend dan in de cijfers komen, en in het weekend wordt er minder getest. Het zijn er 115, een week geleden op dinsdag waren het er 110, de week daarvoor 109.

In Rivierenland telt Sciensano 35 nieuwe coronagevallen: het hoogste aantal opvallend in Nijlen, met 7. Daarna volgen Lier en Bornem met 5, in Mechelen waren er maar 4 extra, net als in Heist-op-den-Berg. Bonheiden en Duffel tellen 3 nieuwe positieve testen, Willebroek en Puurs-Sint-Amands 2. In Putte, Berlaar en Sint-Katelijne-Waver kwamen er geen besmettingen bij. 

In de Kempen zijn het er 80 in totaal, met Turnhout als uitschieter:11 nieuwe gevallen. Merksplas volgt verrassend genoeg als 2de met 9 nieuwe besmettingen, dat is veel voor een kleine gemeente. Mol heeft er 7, Rijkevorsel 6. Heel wat gemeenten doen er 4 bij: Arendonk, Beerse, Geel, Herentals en Lille. We tellen er 3 bij in Herselt, Oud-Turnhout, Ravels, Vorselaar en Laakdal.

Twee nieuwe coronabesmettingen zijn er in Dessel, Hoogstraten en Kasterlee. En eentje in Balen, Herenthout, Meerhout, Olen, Retie en Westerlo. Enkele gemeenten hielden het op 0 de afgelopen 24 uur: Baarle-Hertog, Grobbendonk, Hulshout en Vosselaar. 

We tellen er vandaag ook geen dubbele vaccinaties bij in onze regio, dat komt omdat er op zondag voorlopig in geen enkele eerstelijnszone bij ons wordt gevaccineerd.