10u00

(20/7) 286 nieuwe besmettingen: uitschieters in Lier en Mechelen

Er zijn de afgelopen 3 dagen 286 nieuwe besmettingen met het coronavirus geteld in de Kempen en Rivierenland: 150 in de Kempen en 136 in Rivierenland. Vooral Lier en Mechelen tellen veel extra positieve testen: 40 in Lier en 31 in Mechelen. Gisteren en eergisteren verspreidde Sciensano geen cijfers, zoals al enkele weken het geval is op zondag en maandag. Het zijn wel minder besmettingen dan een week geleden, toen waren het er 349, geteld over 3 dagen. Maar het aantal blijft dus vrij hoog.

In Rivierenland dus uitschieters in Lier en Mechelen, verder ook dubbele cijfers voor Willebroek (+10). De andere gemeenten blijven onder de 10 nieuwe gevallen. 9 in Nijlen, 8 in Duffel, 7 in Puurs-Sint-Amands, Heist-op-den-Berg en Bornem en 6 in Berlaar. Verder komen er nog 4 besmettingen bij in Putte en Bonheiden en tot slot 3 in Sint-Katelijne-Waver. 

In de Kempen is Herentals de uitschieter met 15 nieuwe gevallen, daarna volgen Turnhout (+13), Hoogstraten (+12), Mol en Arendonk (+11) en Westerlo (+10).  Retie en Beerse tellen er 8, Oud-Turnhout en Kasterlee 7. Geel, Ravels en Dessel 6. Laakdal 5. In de rest van de Kempen bleef het aantal nieuwe positieve testen beperkt tot 5 of minder. Alleen in het kleine Baarle-Hertog kwam er geen nieuwe besmetting bij.