13u57

(21/01) 175 nieuwe besmettingen: hoogste aantal afgelopen week

Terwijl nationaal de coronacijfers lichtjes dalen, zien we vandaag in onze regio toch weer 175 bijkomende besmettingen. Het hoogste aantal in 1 week. Hoogstraten, Mechelen, Nijlen, Heist-op-den-Berg en Turnhout tellen de meeste nieuwe gevallen.

In het arrondissement Mechelen zijn er 77 bijkomende positieve testen. Mechelen telt er 24, Nijlen 13 en Heist-op-den-Berg 11. In Lier zijn het er 8, in Bornem 5 en in Putte 4. Sint-Katelijne-Waver en Puurs-Sint-Amands tellen er 3, Berlaar en Duffel 2 en één bijkomende besmetting was er in Bonheiden. 

In het arrondissement Turnhout, springt Hoogstraten er al dagen uit. Ook vandaag telt de stad 13 nieuwe gevallen, maar echte clusters zijn er volgens het stadsbestuur niet, wel verspreide besmettingen in scholen, een kinderdagverblijf en bij een sportclub. 

Verder telt Grobbendonk 11 nieuwe gevallen, wat veel is voor een kleinere gemeente, en Turnhout 10. De rest van de Kempense gemeenten blijft onder de 10: Rijkevorsel telt er wel 9, als buurgemeente van Hoogstraten mogelijk niet toevallig. 

6 bijkomende gevallen zijn er in Mol, 5 in Beerse en Geel en 4 in Arendonk, Balen, Dessel en Lille. Herentals telt er 3. In heel wat gemeenten waren er 2 extra positieve testen: Herenthout, Herselt, Kasterlee,Meerhout, Vosselaar, Westerlo en Laakdal. In Hulshout, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie en Vorselaar was het er eentje. En Baarle-Hertog en Merksplas telden geen nieuwe besmetting.