19u03

(21/2) Besmettingen opnieuw in lijn met de rest van de week

Er zijn in onze regio de afgelopen dag 121 nieuwe corona-besmettingen bijgekomen. Dat meldt het gezondheidsinstituut Sciensano. 121 nieuwe besmettingen, dat betekent de helft minder dan gisteren. Gisteren was er dan ook een uitzonderlijke piek. Wellicht zijn toen de resultaten van een aantal testings samengekomen. De cijfers van vandaag liggen meer in lijn met de cijfers van de dagen voordien. Maar het is wel duidelijk dat de cijfers momenteel wat stagneren.

6 Kempense gemeenten zonder nieuwe besmetting

Het goede nieuws is dat er in de Kempen 6 gemeenten zijn zonder nieuwe besmettingen: Baarle-Hertog, Dessel, Grobbendonk, Herenthout, Hulshout en Kasterlee. Daarnaast zijn er ook 14 gemeenten met maximaal 3 besmettingen. Oud-Turnhout en Geel tellen er 4. Wat voor een stad als Geel relatief meevalt. In Balen en Herentals waren er 5 positieve testen. Mol en Ravels telden er 6. Turnhout, de Kempense stad met de meeste inwoners, heeft als enige dubbele cijfers: 17 nieuwe besmettingen.

Grootste steden, meeste nieuwe gevallen

Ook in de regio Mechelen zijn het, logischerwijze, de grootste steden met de meeste besmettingen. Mechelen met 10 nieuwe gevallen en Lier met 9. Daarna volgt Willebroek met 8 nieuwe Covid-patiënten. Heist-op-den-Berg, toch ook een uitgestrekte gemeente met veel inwoners, telt 'maar' 4 nieuwe besmettingen. Dat is er zelfs eentje minder dan Sint-Katelijne-Waver. Alle andere gemeenten hebben er 2 of 3. En positieve uitschieter is Puurs-Sint-Amands, waar er de afgelopen 24u geen enkele nieuwe besmetting bijkwam.

 

Als je wil weten hoeveel mensen in jouw gemeente al besmet raakten met het coronavirus, dan kan je dat dagelijks opvolgen op onze corona-kaart.

 

Foto: archiefbeeld