4u47

23/11: Coronacijfers zakken tot 108, in 7 gemeenten geen nieuwe besmettingen

In het arrondissement Turnhout zijn 76 nieuwe besmettingen geteld. Het arrondissement Mechelen doet het flink wat beter vandaag met 32 covid-19 besmettingen. De hele regio kreeg er dus 108 inwoners bij die besmet raakten.

Dat blijkt uit de recentste cijfers van Sciensano. Vanaf vandaag start trouwens de nieuwe teststrategie In de triagecentra. Ook mensen zonder symptomen en die een zogenaamd hoogrisicocontact hebben gehad met een besmette persoon, worden getest. Nieuw is dat wie een test aanvraagt, niet meer langs de huisarts moet passeren, maar rechtstreeks een afspraak kan inboeken in het triagecentrum.

Kempen: 76

Eerst het goede nieuws. Herselt, Grobbendonk, Hulshout, Meerhout, Oud-Turnhout en Vorselaar noteerden geen nieuwe besmettingen. Koploper vandaag is stad Turnhout met 14 nieuwe besmettingen. Daarna volgen Balen, Herentals en Vosselaar met telkens 9 besmettingen. Geel heeft er 5 bij. 4 inwoners uit Mol liepen een besmetting op. Bij telkens 3 inwoners in Arendonk, Beerse, Lille en Olen was het ook prijs. 2 nieuwe covid-19-besmettingen in Kasterlee, Ravels en Laakdal. In veel gemeenten kwam er telkens 1 nieuwe besmetting bij. Dat was het geval in Baarle-Hertog, Dessel, Herenthout, Hoogstraten, Merksplas, Retie, Rijkevorsel en Westerlo. 

Mechelen: 32

Geen nieuwe coronabesmetting in Putte. 4 inwoners uit de steden Mechelen en Lier en de gemeente Sint-Katelijne-Waver raakten besmet met het covid 19-virus. 3 nieuwe besmettingen waren er verder in Bonheiden, Duffel, Heist-o/d-Berg, Nijlen, Willebroek en Puurs-St.-Amands. In Bornem en Berlaar ging het telkens op 1 nieuwe besmetting. 

Meer info over nieuwe manier van testen zie onze reportage:
https://www.rtv.be/artikels/mechels-triagecentrum-klaar-om-opnieuw-meer-te-testen-a90801