6u06

(23/2) 84 nieuwe besmettingen: dinsdag-effect maar meer dan voorbije weken

Dinsdag is een typische dag waarop er minder besmettingen worden gerapporteerd: het gaat om de cijfers van het weekend waar er altijd minder testen worden afgenomen. Het zijn er vandaag 84, en dat is voor een dinsdag meer dan de voorbije weken: 46 in het arrondissement Turnhout en 38 in het arrondissement Mechelen.

In Mechelen zien we telkens duo's naast de cijfers: in Mechelen zelf en Nijlen waren er 8 nieuwe corona-gevallen, 5 in Putte en Heist-op-den-Berg, 3 in Lier en Puurs-Sint-Amands, 2 in Berlaar en Bonheiden, eentje in Duffel en Willebroek en Sint-Katelijne-Waver en Bornem hielden de 0.

In het arrondissement Turnhout zien we nog altijd veel besmettingen in Geel: 12. Op een week tijd kwamen er in de Barmhartige Stede 70 corona-besmettingen bij. Verder zien we 10 nieuwe gevallen in Turnhout, 5 in Arendonk en 3 in Grobbendonk en Herenthout. 

Verder 2 in Mol, Oud-Turnhout en Vosselaar en eentje in Balen, Herselt, Kasterlee,Lille, Meerhout, Olen en Ravels. En de volgende gemeenten kenden geen positieve testen: Baarle-Hertog, Beerse, Dessel, Herentals, Hoogstraten, Hulshout, Merksplas, Retie, Rijkevorsel, Vorselaar,  Westerlo  en Laakdal.