12u02

24 jaar cel voor roofmoord na mislukte drugsdeal in Grobbendonk

Een 38-jarige Surinamer is voor het Hof van Assisen veroordeeld tot 24 jaar cel voor de roofmoord op een 47-jarige Let in Grobbendonk. De feiten speelden zich in september 2017 af. Na een mislukte drugsdeal schoot hij het slachtoffer neer. Het Openbaar Ministerie vroeg 30 jaar cel. Na een beraad van zo'n 3 uur kwam de jury terug met een oordeel, daarin werd rekening gehouden met verzachtende omstandigheden.

De 12-koppige jury achtte de Surinamer Miquel B. gisterenavond al schuldig aan roofmoord. De jury hechtte geen geloof aan het verhaal van de verdediging dat de schoten 'per ongeluk' werden gelost na een schermutseling.

De jury vond dat de beschuldigde oprecht spijt betoonde voor de gebeurtenissen. “De feiten vonden plaats in de zeer specifieke context van het drugsmilieu", motiveert de jury. "Los van het milieu waarin Miquel B. actief was, had hij ook zijn goede kanten. Hij was een goede vader en krijgt een kans om nog iets van zijn leven te maken."

Cocaïne

De feiten speelden zich in september 2017 af in een woning aan de Oude Steenweg in Grobbendonk. Drie mannen gaan er binnen om zowat 6 kilogram cocaïne te kopen. Maar de deal loopt volledig uit de hand, waarbij er 3 schoten vallen. De verkoper overleefd de schietpartij niet. Volgens de assisenjury is het nooit de bedoeling geweest van de kopers om te betalen voor de drugs, maar wilden ze die stelen. De 47-jarige Surinamer die deze week terecht stond, heeft schoten bewust gelost, klinkt het.

En dus oordeelt de jury dat de Surinamer schuldig is aan roofmoord. Voor die kwalificatie riskeert hij levenslang. Hij lang de man naar de cel moet, wordt vandaag bepaald.