21u06

(24/08) 212 nieuwe besmettingen, aantal blijft licht dalen

Onze regio doet er vandaag 212 nieuwe besmettingen bij. Opgelet want het gaat over cijfers van 3 dagen want zowel op zaterdag, zondag als gisteren gaf Sciensano geen update. In totaal liepen er in de Kempen 88 mensen een coronabesmetting op. Voor Rivierenland ligt dat aantal hoger met 124 nieuwe besmettingen.

Rivierenland +124

De stad Mechelen telt als grootste stad ook de meeste besmettingen: 45. Ook het kleinere Willebroek telt er 22 bij, net als Putte met 11 nieuwe gevallen en Bornem met 10. 9 kwamen erbij in Lier. Telkens 5 mensen raakten er besmet met het coronavirus in Heist-o/d-Berg, Sint-Katelijne-Waver en Puurs-Sint-Amands. 4 in Nijlen en 3 nieuwe besmettingen waren er in Berlaar, Bonheiden en ten slotte 2 in Duffel. 

Geen enkele gemeente uit de Mechelse regio bleef zonder besmettingen.

Kempen +88

Ook in de Kempense regio laat de grootste stad het merendeel van de besmettingen optekenen. Uitschieter hier is stad Turnhout want die telt er 25 gevallen bij. 

Hoogstraten en Lille hebben elk 6 inwoners die besmet raakten. 5 kwamen er bij in Arendonk, Herentals en Laakdal.  Telkens 4 in Beerse, Balen en Geel.  Hulshout, Merksplas, Mol, Vosselaar, Westerlo hebben er 3 bij. Ten slotte Grobbendonk heeft er 2 en Baarle-Hertog, Herenthout, Olen, Oud-Turnhout, Retie, Rijkevorsel en Vorselaar hebben er één nieuwe besmetting bij. 

4 gemeenten hadden geen nieuwe gevallen: Herselt, Ravels, Kasterlee en Dessel.