11u17

(24/11) Maar 81 nieuwe besmettingen: nog uitschieters in Heist en Putte

Er zijn de afgelopen 24 uur maar 81 nieuwe besmettingen in onze regio geregistreerd: 52 in het arrondissement Mechelen en 34 in het arrondissement Turnhout. Dat is het laagste cijfer in weken, maar vermoedelijk gaat dat de komende dagen wel terug omhoog omdat er sinds gisteren ook weer mensen met een zogenaamd hoogrisicocontact en terugkeerders uit een rode zone worden getest.

De Kempen telt 8 gemeenten zonder nieuwe gevallen: Arendonk, Baarle-Hertog, Grobbendonk, Herenthout, Meerhout, Retie, Vorselaar en Laakdal.  Heel wat gemeenten hebben 1 nieuwe besmetting. Dat zijn Balen, Beerse, Dessel, Geel, Hoogstraten, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Rijkevorsel en Vosselaar.

2 nieuwe gevallen waren er in Herentals, Herselt, Kasterlee, Lille, Ravels en Westerlo. Hulshout telde 4 nieuwe besmettingen en Turnhout 7. 

In het arrondissement zijn er 2 opvallende uitschieters: Heist-op-den-Berg kreeg er 21 bij en Putte 13. Verder zijn er 2 gemeenten zonder nieuwe besmetting: Berlaar en Bonheiden. In Nijlen, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek raakte telkens 1 iemand bijkomend besmet. In Lier 2 en in Duffel, Puurs-Sint-Amands en Bornem 3. Tot slot in Mechelen 4.